HISO kommer tyvärr inte att bedriva någon verksamhet under hösten.

Schema aktiviter 2019

Måndagar:

Tisdagar:

 

 

Onsdagar:

 

 

Torsdagar:

Fredagar:

Lördagar:

Bad

Bad & Vattengympa

Våra populära vattengympapass har vi utvecklat ytterligare och nu kan vi även erbjuda ett intensivpass utöver ordinarie pass. Upplägget för samtliga pass är att vi arbetar oss igenom hela kroppen varmvattenbassäng. Alla gör så mycket man kan och orkar.

 

Styrketräning

Stavgång & styrketräning

I sköna lokaler erbjuder vi mindre styrketräningsgrupper. Alla grupper är instruktörsledda och det finns anpassad utrustning och även ramp in i lokalen om det behövs.

Stavgång erbjuder vi två gånger i veckan och lite beroende på väder så går vi antingen vid Ribersborgsstranden eller i Slottsparken. Vi lånar ut stavar kostnadsfritt om man så önskar.

Bowling

Bowling & artrosgympa

Visst är det kul att bowla! Vi erbjuder olika banor och även med anpassning, så alla kan vara med. Välj mellan Baltiska hallen eller O ´Learys vid Entré. Kul och socialt.

 

Ridning

Ridning

Malmö Ridklubb som har stor erfarenhet av ridning för funktionsvarierade elever. Vi erbjuder barn, ungdomar och vuxna med olika funktionsvariationer möjlighet att rida. Dom anpassar ridningen till eleven, dess önskemål och förmåga. Rullstolsramp, trappa och lift finns på anläggningen och det är snälla och trygga hästar i olika storlekar. Grupperna är mindre med ca 5 ryttare i varje och det finns medhjälpare till varje elev/häst. Ansvarig hos Malmö Ridklubb är Ebba Larsson som har stor erfarenhet och väl dokumenterad utbildning. HISO har samarbetat med Malmö Ridklubb i över 20 år. Läs mer på Malmö ridklubb

Skytte

Skytte

Intresserad av luftgevärsskytte? Kom och prova på vår verksamhet. Vi erbjuder anpassade banor för många olika funktionsvariationer, tex att du kan skjuta med en klicker om du har nedsatt syn. Du skjuter med andra ord genom din hörsel. Vi har joyskyttestöd och elektronsikte som hjälpmedel. Duktiga instruktörer och en trevlig aktivitet. Inga förkunskaper krävs.

 

Yoga

Yoga & mindfullness

Även själen kan träna och vi behöver alla avslappning, avstressning eller bara en skön stund. Du får också lära dig yoga- mindfulness tekniker som kan hjälpa till att minska stressen i kroppen och skapa balans på djupet, för att på så sätt själv kunna påverka sin situation och påbörja en förändring inom sig i riktning mot ökad hälsa och ökat välmående.

Vi erbjuder yoga och Mindfulness i sköna lokaler, med välutbildaded instruktörer inom varje aktivitet. Kom som du är, sköna kläder och du kan även utföra båda aktiviteterna i rullstol eller sittandes på vanlig stol. Inga förkunskaper krävs.

Vad kostar det att delta i gruppverksamheten?

Du behöver inte vara med i någon annan förening för att delta i våra olika aktiviteterna.

Motionskortsavgift gällande från januari 2018:

Barn/ungdomar (0-17år)
400 kr/termin

Vuxna (fyllda 18 år och uppåt)
Gult kort 600 kr/termin utan vattengympa

Blått kort 700 kr/termin inkl vattengympa
Blått kort med 2ggr/v vattengympa 900:-/termin

Du betalar en avgift per termin. Du kan delta i mer än en aktivitet med vissa *undantag och i mån av plats. Detta är ganska unikt och givetvis extra förmånligt! Du kan dock delta i max en grupp i vattengympa och styrketräning i taget.

Obs viktigt! Vi har tagit bort tilläggsavgiften på 200 kr/år för dig som även vill delta i vattengympa och ha vattenträning på Parkmöllanbadet. Istället har vi infört två olika kort, blått kort för dig som även vill ha vattengympa eller delta i vattenträningen på Parkmöllan onsdagar 10-12 och gult kort för dig som inte vill delta i dessa aktiviteter, bara i övrig verksamhet. Årskort finns inte längre, endast terminskort.

* För ridningen tillkommer en avgift till ridklubben som vi inte kan påverka. Ridningen är ett samarbete mellan HISO och Malmö Ridklubb.

(För mer information ring: Malmö Ridklubb Tel: 040-13 49 00)

Antalet verksamhetsveckor är för närvarande 14 veckor på våren och 14 veckor på hösten. Samt att vi erbjuder ett sk. sommarkort under sommaren.

Genom kortet är man försäkrad för ev. olyckshändelse till och från, samt under aktiviteten. Man deltar i verksamheten på egen risk. Nya deltagare kan prova på våra aktiviteter 2 gånger innan man bestämmer sig för vilka eller vilken aktivitet man vill delta i.

Avgiften betalas via Bankgiro: 5652-0083. Därefter får du ditt motionskort. Du är skyldig att kunna visa upp det vid behov. Har du ej bankgiro, får du lösa kontant på vårt kansli, ring då och avtala tid först.

Ledsagarkort:

Du som är ledsagare eller anhörig måste lösa ett ledsagarkort, om du på något sätt deltar i aktiviteten - om du inte gör det behöver du inte lösa ledsagarkort. Detta kort kostar 200:-/år. Undantag gäller för stödpersoner till dig som har har ansökt hos Malmö stad om att få "Malmönyckeln" och fått detta beviljat, då slipper man denna kostnad.

Allmänna villkor

Du måste ha ett motionskort för att delta i vår verksamhet. Vi bedriver motions- idrotts- och fritidsaktiviteter för personer med olika funktionsnedsättning. HISO är en paraplyorganisation, dvs. ingen enskild förening, därför löser du ett motionskort hos oss och ingen medlemsavgift. Kortet gäller per termin.. 

Köpt motionskort återlöses ej om inte synnerliga själ föreligger. Barn- och ungdomspris gäller fram till man fyllt 17 år. Det kalenderår du fyller 18 år betalar du vuxenpris.

Du är skyldig att uppvisa ett giltligt motionskort när ledaren begär att få se det! Om du inte har betalt in avgiften i tid eller efter att ha fått en betalningspåminnelse, avstängs du automatiskt från verksamheten!

För ridverksamheten gäller speciella villkor, då vi samarbetar med Malmö Ridklubb. Vårt motionskort krävs, samt medlemskap i Malmö ridklubb som även tar ut en egen avgift. För mer information om detta - ring Malmö Ridklubb Tel: 040 – 13 49 00.

Det händer att vi även bedriver någon aktivitet som kurs och då utgår en kursavgift istället för en avgift för motionskort.

All träning bedrivs på egen risk, men både i motionskortsavgiften och kursavgiften ingår en olycksfallsförsäkring (Folksams idrottsskadeförsäkring). Ersättning kan lämnas för olycksfallsskador, den gäller även under färd till och från träning.

Förvaring av värdesaker såsom kläder, mobiltelefoner och dylikt sker på egen risk, man kan aldrig utesluta stöld.

Alla aktiviteter är preliminära och kan ändras efter varje avslutad terminen. Vi förbehåller oss rätten att reglera antal verksamhetsveckor efter gällande bidrag från Fritidsförvaltningen.

I undantagsfall kan aktivitet ställas in. Detta kan bero på arrangemang, och dylikt som vi ej råder över. Alla aktiviteter är ledarledda.

Har du några frågor vänligen kontakta vårt kansli.