Glad sommar

Nu går vi på semester och kansliet håller sommarstängt.
Vi öppnar upp sommarverksamheten igen den 29 juli enligt schema
Vi önskar er alla sköna sommardagar och vi ses då igen

Föreningarnas dag under Malmöfestivalen.

30 dagar kvar….

Att anmäla sin förening till Föreningarnas dag under Malmöfestivalen.

Föreningarnas dag den 11 augusti

på Gustav Adolfs torg

Det är en möjlighet för våra medlemsföreningar att visa upp sina verksamheter mellan kl. 11:30 och 15:00 på Gustav Adolfs Torg. Varje förening får ett bord och två stolar.

Vi hoppas att ni kan visa upp er verksamhet vid bordet. Inga stora uppvisningar men kanske en roddmaskin eller en rullstol att provköra.

Vi har ett begränsat antal platser att tillgå och vi förbehåller oss rätten att fördela platserna mellan anmälda föreningar.

Anmälan
Ni anmäler ert intresse för deltagande senast den 16 juni på denna länk:
http://bit.ly/foreningarnasdag2019

Senast den 18 juni meddelar vi om din förening fått plats.

Valborg

På Valborgsmässoafton har kansliet öppet fram till kl. 12.00 och helt stängt den 1/5. Dock har vi inga verksamheter igång, ej heller den 1/5.
Vi på HISO önskar en skön Valborg.

Glad Påsk

Vi på HISO önskar er alla en riktigt Glad Påsk.
Vi har begränsade telefontider denna vecka, då vi inte har någon verksamhet igång under påskveckan. I brådskande fall, vgr Ira Gyllingberg på 0705703602.
Sen börjar vår Sommarverksamhet, se nedan tider/aktiviteter.

Dessa dagar har vi ingen verksamhet alls oavsett pass, det är helg/helgafton/klämdag:  30/5, 31/5, 6/6, 7/6, 21/6

Program Sommarträningen 2019

Måndagar: 12.00 -13.00 styrketräning Artira Wellnes/Viva adress Roslins väg 9. Start: 29/4

Måndagar Vattengymnastik Hylliebadet Adress Hyllievångsvägen 20
Grupp 1. 15.00 -16.00  Start: 13/5
Grupp 2. 16.00 -17.00  Start: 13/5

Tisdagar stavgång/promenad med fika (kostar 20kr/extra för kaffe och kaka). Start: 23/4Kl. 13.00-15.00.  Vi utgår från Artira Wellnes/Viva adress se ovan.

Onsdagar Vattengymnastik Hylliebadet AdressHyllievångsvägen20
Grupp 3     Kl. 11.45 -12.30 under perioden som startar 15/5 -12/6 
Den 19/6, och sedan i perioden 31/7 -14/8 är tiden kl.11.00-11.45
Grupp 4     Kl. 16.00 -17.00

Torsdagar 17.00 -18.00 styrketräning Artira Wellnes/Viva adress Roslins väg 9. Start: 25/4

Fredagar: Kl. 13.00 – 14.00 Mindfulness Artira Wellnes/Viva adress Roslins väg 9. Start 26/4

Ett jämställt Skåne – nu är även HISO med.

För att Skåne ska blir ett mer jämställt län behöver arbetet ske systematiskt, i samverkan och vara baserat på kunskap. Ett jämställt Skåne är Skånes jämställdhetsstrategi. I strategin finns de prioriterade målen för Skåne och information om hur vi tillsammans kan förverkliga målen utifrån skånska förutsättningar. På denna plattform ger vi kraft, inspiration och kunskap för att utveckla jämställdhetsarbetet i Skåne.Läs mer om jämställdhetsarbetet här och Länsstyrelsens insatser: https://ettjamstalltskane.nu/

FÖRELÄSNING MED FRISKUS-GRUPPEN

Torsdagen den 14 mars klockan 17.30–20.00
Välkomna att lyssna på en spännande föreläsning med Riksorganisationen Hikari. Träningsformen Hikari Do vänder sig främst till barn och unga med speciella behov. Här används tekniker och övningar från kampsportvärlden men utan tävlan och prestige. Dessutom ingår andningsövningar och mindfulness.

FRISKUS-gruppen i Malmö är en samarbetsgrupp som arbetar för att alla personer med särskilda behov ska få tillgång till samma fritidsutbud som alla andra, fast på likvärdiga villkor.
Denna gång har vi bjudit in organisationen Hikari som startade i Malmö för tio år sedan, som ett arvfondsprojekt. I Hikari blandas kampsportstekniker med fokus koordination, balans, styrka och rörlighet. Individuellt och i grupp, kravlöst utifrån egen förmåga.

En föreläsning som riktar sig till föreningsledare, personal inom fritidsgårdar, kultur, skola, förskola, funktionsstöd, barn och ungdomshabilitering. Tjänstepersoner som har anknytning till funktionsvariation.

Läs mer om träningsformen Hikari Do här: https://bit.ly/2V5EtXz
FRISKUS-gruppen i Malmö är en samarbetsgrupp som arbetar för att alla personer med särskilda behov ska få tillgång till samma fritidsutbud som alla andra, fast på likvärdiga villkor.

FRISKUS-gruppen består av representanter från Barn- och ungdomshabiliteringen SUS, Funktionsstödsförvaltningen, Fritidsförvaltningen, HISO – Handikappidrottens Samarbets-organisation, Malmö Kulturskola, Riksorganisationen Hikari, Gymnasiesärskolan, Lärvux, Föreningen Aktiv Ungdom Malmö och Föreningen Allt om Autism.

ANMÄLAN Sker via mail senast den 6 mars till: forening@malmo.se eller på malmo.se/foreningsutbildning
I anmälan skriver ni vem/vilka som kommer från er förening. Ange: förening, namn, adress, telefon och e-mail adress till dessa, så att vi kan bekräfta via mail.

Plats: Kockum Fritid Konferenssal 1, Västra Varvsgatan 8.
Vi bjuder på fika! Välkommen.